Sık Sorulan Sorular

Bu konuda dünyada ve Türkiye'de genel kabul gören sınır okula gitme yaşıdır. Yani 6 -7 yaşına gelmiş ve evden ayrı en az bir gece geçirmiş bir çocuk yaz kampı için hazır sayılabilir. Çocuğun kampta ihtiyaçlarını göremeyeceği ve kendine dikkat edemeyeceği görüşü ise, çoğunlukla anne babaların çocuğun üstlenmesi gereken iş ve sorumlulukları üstlenmeleri ve onun gelişmesine istemeyerek olumsuz etki etmelerinden kaynaklanmakta. Geçmiş yıllardaki deneyimlerimiz, 7-8 yaş grubundan başlayarak kampçıların kampa kolaylıkla uyum sağladıklarını ve geliştiklerini göstermektedir.

Kamplarımızda yeni arkadaşlıkların doğmasını arzu ediyor ve programlarımızla bunu teşvik ediyoruz. Ancak, birlikte kalma talepleri olan kampçıların bizleri kampın başlangıcından en az 10 gün öncesinde bilgilendirmeleri, hepsinin bunu istemesi, aynı cinsten ve aynı sınıf düzeyinden olmaları durumunda birlikte kalmaları sağlanabiliyor.

Evet. Kampçımızın en güncel sağlık durumunu bilmemiz bizim için çok önemli. Bu nedenle, sağlık bilgi formunun her yıl aile tarafından doldurulup, imzalanarak bize ulaştırılması gerekiyor.

Personel eğitim dönemimizde üzerinde en büyük hassasiyet gösterilen konu “ev özlemi” dir. Bu konunun anahtarı ise, hem onlarla birlikte kampa gelen okul öğretmenleri hem de kampçılarla birlikte onlara bu yaşam deneyiminde sevgisi, ilgisi, eğitimi, kamp tecrübesi ve arkadaş ilişkileriyle model olacak olan grup koçlarıdır. Her biri eski kamp koçluğu eğitimi almış olan personelimiz, ev özleminin belirtilerini fark etme, böyle kampçılara yaklaşma ve onların arkadaş edinip diğer kampçılarla kaynaşmaları konularında eğitimli ve deneyimli kişilerden oluşmaktadır. Günlük personel toplantılarında her bir kampçı hakkında konuşulur ve ev özlemi çeken kampçılara verilecek destek tartışılır. Kamplarımızda utangaçlık ve çekingenliği ortadan kaldırmak için duyarlı ve etkili uygulamalarımız vardır. Çok nadir olarak mutsuzluk birkaç saat, çok istisnai durumlarda da birkaç gün sürebilir.

TED Okulları Uludağ Yaz Kampı 1 haftalık kısa bir programdır, göz açıp kapayıncaya kadar sona erer. Bizler, kampın hem çocuklar hem de aileler için iyi bir yaşam deneyimi olmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle, ailelerin gerçekten çok gerekmedikçe kampı ziyaret etmemelerini rica ediyoruz. Ziyaretiniz düşündüğünüzün tersine çocuğunuz ve diğer kampçıların üzerinde olumsuz bir etki yapacaktır. Ancak, tüm bunlara rağmen, çok özel bir nedenden dolayı, çocuğunuzu görmeniz gerekiyorsa, diğer çocukların aile özlemlerini depreştirmemek açısından, en uygun görüşme ortamını sağlayabilmemiz için bize gün ve saatini haber vererek olmasında yarar var.

Geleceğin Yıldızları, 33 yıldan bu yana gerçekleştirdiği ve binlerce gencin katıldığı programlarda, yaşlarına uygun etkinliklere katılan ve yine kendi sorumluluklarını üstlenen kampçıların kamplardan daha çok faydalandıklarını gözlemiştir. Bu nedenle, kampçıların yaşları ve gelişimi hedeflenen beceriler günlük programlarının belirlenmesinde önemli rol oynuyor. Kampçılar oda koçları ve program direktörleri tarafından değişik aktivitelere katılmaları konusunda özendirilir ve yönlendirilir. Amaç; daha çok spor dalı, sanatsal ve sosyal aktivitelere katılarak yeniliklere açık bireyler olmaları ve kendilerini değişik alanlarda geliştirmelerini sağlamak.

Spor Kıyafetler: Penye Tişört (7 adet), Sweatshirt (2 adet), Şort (3-4 adet), Eşofman (1 takım), Spor çorabı (7 adet), Spor ayakkabı (2 adet), İç çamaşırı (7 adet)
Günlük Kıyafetler: Pantolon (2 adet), Gömlek (1-2 adet), Kazak/Polar (2 adet), Yağmurluk (1 adet), Günlük ayakkabı (1 adet), Pijama (2 adet)
Tavsiye Edilen Diğer Eşyalar: Bone, Havuz gözlüğü, Terlik, Mayo, Şapka, Su matarası, Sırt çantası, Okuma kitabı
Kişisel Temizlik Malzemeleri: Deodorant, Diş macunu-fırçası, Dudak koruyucu krem, Güneş kremi, Nemlendirici

Kampçıların kamp dahilindeki tüm ihtiyaçları karşılanmakta ve para harcamalarını gerektirecek bir yer bulunmamakta. Ancak, bazı kampçılarımız kamp sırasında bazı ek ihtiyaçları için, kamp ürünleri almak (bandana, sweatshirt vs) ya da dönerken ailelerine çeşitli hediyeler almak için para harcayabiliyorlar. Kampçıların kampa gelirken yanlarına almaları tavsiye edilen maksimum harçlık miktarı en fazla 300-400 TL dir.

Kamplarımıza katılan bazı çocukların yatak ıslatma sorunu olabiliyor. Bunu önlemek için yıllardır uygulanmakta olan etkin yöntemler var. Bunların başında, oda koçuyla -diğer kampçılara hissettirmeden- girilen işbirliği gelmekte. Koç ve kampçı akşam belli bir saatten sonra içilen sıvının kontrolünden, gece boyunca birkaç kez tuvalete kaldırmaya kadar bazı önlemler konusunda işbirliği içinde hareket ederler. Hedef kamp boyunca hiç yatak ıslatma yaşanmamasıdır ve bunda %90 a varan bir başarımız vardır. Islatma olması durumda ise, diğer kampçılar fark etmeden hayatın devam etmesi konusunda koçlarımız özel eğitim almakta ve çarşafların değişiminden, çamaşırların yıkatılmasına kadar pek çok detay yıllardır başarıyla uygulamaktadırlar.

Kampın ve orada yaşanan özel anların her çocuğun hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, özel sağlık kısıtı veya takip ihtiyacı olan çocukların kampa katılabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ailelerin kayıt sırasında ve kamp öncesinde detaylı bilgilendirme yapması ve işbirliğine açık olması, konunun en önemli başarı faktörü. Geride kalan yıllarda diyabet veya benzeri yönetilebilir hastalıkları olan çocuklarımız kamp sağlık ekibimiz, koçlarımız ve de kampçı aileleriyle oluşan uyum içerisinde harika kamplar yaşadılar.

Kampçılar kampa gelirken yolculuk sırasında ve kampta belirlenen zamanlarda kullanmak üzere isterlerse cep telefonlarını yanlarında getirebilirler. Kayıt olan ailelere iletilecek kamp bülteninde kamp programı, kamp direktörleri ve iletişim yöneticilerinin irtibat bilgileri de belirtiliyor. Aileler ile iletişimden görevli iletişim ekibi kamp süresince email-sms ve sosyal medya aracılığıyla aileleri güncel kamp faaliyetleri hakkında bilgilendiriyor.

Mesajlaşma başlat
1
Merhaba, nasıl yardımcı olabiliriz?